Ahlat’ta 27. Uluslar arası Ahlat-Avrasya Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ‘1071 Malazgirt Zaferi Kutlamaları’ açılış programı düzenlendi.

Yayın Tarihi : 2018-08-23 15:50:50

Ahlat ilçesi Çarho mevkisinde hazırlanan etkinlik alanında düzenlenen açılışa Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ayşe Ergezen, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen, Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, belediye başkanları, kaymakamlar, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Program kurban ve kurdela kesilmesinin ardından Otağ çadırı önünde protokol konuşmaları ile devam etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ayşe Ergezen, bugün Ahlat’ta Malazgirt zaferinin yıldönümünde, Türklerin Anadolu’ya girişinin yıl dönümünde, Anadolu’nun İslamlaşmasında kilit rol oynayan Ahlatlılara teşekkür etti.  Ergezen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün Okçuluk Vakfının yapmış olduğu etkinlik için buradayız. Milli ve manevi duygularımızın yeşermesinde etkili olan özellikle unutulduğu için Okçular Vakfımız, Valiliğimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu ise, büyük milletler ve devletlerin geleneklerine, göreneklerine, tarihine sahip çıktığını belirterek, “Bugün burada açılışını yaptığımız gelenek 2 bin 500 yıllık bir geleneğin tarihte iz bırakmış, bu milletin yeni kuşaklara anlatılması adına yapmış olduğumuz bu etkinliğin anlamı çok büyüktür. Bu yıl Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde kutlayacağımız 1071 Malazgirt zaferinin 947’nci yılı daha da bir anlamlı oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle önümüzdeki Pazar günü içinde geçirmiş olduğumuz bu kritik süreçte ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara karşı inşallah Cumhurbaşkanımızın Pazar günü Malazgirt meydanında vereceği mesaj çok daha anlamlı olacaktır. Onun için yaşlısından gencine çocuğundan kadınına kadar herkesi Pazar günü Malazgirt meydanına bekliyoruz. Bu birliğimiz, dirliğimiz için çok önemlidir. İşte özlenen ve beklenen buydu. Hep ne diyoruz. Ahlat bizim Anadolu’ya ilk giriş kapımızdır. Ahlat 8 binin üzerinde mezarı, şahideleriyle Anadolu’nun tapusu olduğunu belgeleyen en önemli mekanımızdır. Onun için buraya hep birlikte sahip çıkmamız lazım. burada emeği geçen Okçular Vakfı’na Ahlat Belediyesine ve Kaymakamlığına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Etkinlik alanının da hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Programda el sanatlarının yer aldığı çadırlar gezildi. Türk sporları olan Gökbörü, cirit, güreş müsabakaları davetlilerce büyük ilgi gördü.