BAŞBAKAN YARDIMCISI FİKRİ IŞIK BİTLİS’TE

Yayın Tarihi : 2018-04-05 11:43:49

İl Jandarma Komutanlığı önünde Bitlis Belediye İsmail Ustaoğlu tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Işık, buradan Valilik binasına yürüyerek geçti. Valilik bahçesinde kurum amirleri ile tarafından karşılanan Bakan Işık, Valilik ziyaretçi defterini imzaladı.

Işık Valilik makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgeden terörün dışında güzel haberlerin de gelmesini beklediklerini belirterek, bölgenin ekonomisini canlandırmak için Bitlis’te bir dizi görüşme yapacaklarını söyledi.

Işık, bu topraklarda birlikte yaşadıkları bin yıl içinde Bitlis’in her zaman iyiliğin, güzelliğin, kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin merkezi olduğunu vurguladı.

Başbakan yardımcısı olarak kenti ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Işık, bölgenin 35 yıldan bu yana devam eden terörden çok etkilendiğini aktardı.

Işık, terör olmasa bugün Bitlis, Bingöl, Van gibi illerin batıdaki herhangi bir ilden gelir düzeyi olarak farklı olmayacağının altını çizerek, şöyle konuştu:

“Özellikle son dönemde terörle yapılan son derece büyük ve yoğun mücadele ile terör örgütü kıpırdayamaz hale getirildi. Terör örgütünün eylem yapma kabiliyeti büyük oranda ortadan kaldırıldı. Güvenlik güçlerimiz büyük bir mücadele veriyor. 35 yıllık terörle mücadele tarihinin en başarılı operasyonları yapılıyor. Dağda elinde silahla gezen terörist var olduğu sürece bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bundan dolayı güvenlik güçlerimize teşekkür ediyoruz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu mücadele terör örgütü tamamen bu topraklardan sökülüp atılıncaya kadar devam edecek.”

“Terörle mücadeleyi sadece güvenlik boyutundan ibaret görmüyoruz. Terörle mücadelenin tüm boyutlarıyla yürütüldüğü bir dönemi yaşıyoruz.” diyen Işık, başbakan yardımcısı olarak terörle mücadelenin güvenlik boyutu dışındaki diğer boyutlarının koordinasyonundan sorumlu olduğunu anımsattı.

Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bölgemizin sadece terörle anılması değil, bütün güzellikleriyle, kültürüyle, tarihiyle, turizmi, sanayisi ve değerleriyle anılması bizim açımızdan son derece önemli. Doğuyla ilgili bir haber olduğu zaman ya terörle ilgili ya da olumsuz bir haber geçiliyor. İstiyoruz ki buralardan çok daha güzel haberler gelsin. Bitlis’in güzellikleri bütün dünyaya yansısın. Bunun için önümüzdeki süreçte, tarım ve hayvancılık, sanayi ve turizm alanında önemli atılımlar yapacağız. Bölgedeki istihdamı artıracak projelere ağırlık vereceğiz. Bölgeyi turizm noktasında daha da hareketlendirecek çalışmaları yürüteceğiz. Ailelerin gelirini, refah seviyesini artıracak çalışmalarda bölgemizde hızla yaygınlaştıracağız. bugün bir il değerlendirmesi yapacağız.”

Vali Ustaoğlu ise, Başbakan Yardımcısı Işık’ı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bölgenin en önemli kültür ve medeniyet merkezlerinden biri Bitlis. Kendi bünyesinde barındırdığı açık hava müzesini andıran 600’ün üzerinde tescilli sivil mimari eserleri, Nemrut Kalderasını bünyesinde barındıran, doğal güzellikleriyle önemli bir ilimiz.” dedi.

Işık’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Başbakan Danışmanı Adnan İnanç da eşlik etti