Belediye Başkan Vekili İsmail USTAOĞLU'nun "Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yıl dönümü" Mesajı

Yayın Tarihi : 2018-04-10 05:39:04

Ülkemizde iç güven ortamının oluşmasına yönelik olağanüstü gayretler sergileyen Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 173. yılını kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bulunması için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan, her türlü zorluğa göğüs geren Emniyet Teşkilatımız’ın, yasalar çerçevesinde kamu düzeninin korunması, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için devletin asli görevlerini layıkıyla yerine getirdiği gibi, bundan sonra da o şerefli mazisinden ve milletinden aldığı güçle, topluma güven veren hizmetlerini yüksek bir şuur ve halkla beraber en iyi şekilde devam ettireceğine inancımız tamdır.

Adalet, eşitlik, sabır ve hoşgörü çerçevesinde görevlerini en iyi şekilde yapmak gayretinde olan polislerimiz, görevlerinin sadece suçluyu yakalamak değil, suçun önlenmesi olduğunun bilincinde olarak gece gündüz demeden çalışmaktadır. Demokrasinin işlerliği, özgürlüklerin korunması ve adaletin tesisi ancak huzur ve istikrar ortamının sürdürülmesiyle sağlanabilir. Gücünü yasalardan ve halktan alan polisimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün: “Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis, vicdanı olmayanların karşısındadır.” sözünde belirttiği gibi toplumsal huzur ve istikrarımızın teminatı olmaya devam edecektir.
           Polis Teşkilatımızın Kuruluşunun 173. yılında; İlimizin huzur ve güvenliğinin sağlanmasındaki üstün gayret ve başarılarından dolayı her kademedeki bütün amir ve memurlarımızı kutluyorum. Polisimize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen saygıdeğer vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; bu ulvi görevi yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor; emekliye ayrılan ve vazifeleri başında olan emniyet teşkilatımızın her kademedeki fedakâr ve cefakâr çalışanlarına aileleri ile birlikte sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.

İsmail USTAOĞLU
                                                                                                                            Bitlis Belediye Başkan Vekili