Belediye Başkan Vekili Oktay Çağatay Çalışan kadın personellerle kahvaltıda bir araya geldi

Yayın Tarihi : 2019-03-08 13:18:27

Bitlis Valiliği ve Bitlis Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla Bitlis Belediyesi ve Valilikte çalışan kadın personellere yönelik kahvaltı programı düzenledi.

Kahvaltı programına Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili Oktay Çağatay, Bitlis Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Aras, valilik ve belediye çalışanları katıldı. Yapılan kahvaltının ardından katılan kadınlara gül hediye eden Vali Çağatay daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Vali Çağatay, Türkiye’nin kadınlar açısından en güvenli ülkelerden biri olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
“Türkiye Cumhuriyeti 1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren ilk ülkelerden biridir. O günden bu güne kadar kadınlarımıza gereken değeri vermeye çalışıyoruz. Arada istenmeyen vakalar yaşanabiliyor. Ne yazık ki dönem dönem gündeme gelen kadınlara istismar gibi durumlar var ama çok şükür ki ülkemiz, dünyanın kadınlar açısından en güvenli ülkelerinden biridir. Bizde Bitlis’te bunu yaşatmaya çalışıyoruz. Tüm kadınların dünya kadınlar gününü kutluyorum.”