Belediye ekipleri yeni yılda karla mücadele ederek girdiler

Yayın Tarihi : 2019-01-01 10:47:03

Bitlis Belediyesi’ne bağlı karla mücadele ekipleri, yeni yıla kent merkezindeki mahalle yollarında karla mücadele ederek girdi.
Bölgede etkisini sürdüren kar nedeniyle kent genelinde ulaşımın sağlanamadığı yerleşim yerlerinde vatandaşların mağdur olmaması için karla mücadele ekipleri, gece yarısına kadar çalışmalarını devam ettirdi.
Yoğun kar yağışın ve tipiye aldırış etmeden karla mücadele eden ekipler, yeni yıla iş makinaların içinde girdi.
Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Aras, yaptığı açıklamada, kent genelinde etkisini gösteren kar yağışından dolayı tüm mahalle yollarının ulaşıma kapandığını belirtti.
Karla mücadele ekiplerinin vardiyalı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Aras, şunları kaydetti:
“Bir kaç gündür kent genelinde etkisini gösteren kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Vatandaşların daha fazla karda olumsuz etkilememesi için ekiplerimiz hemen çalışmalarına başladılar. Belirlediğimiz mahallelerde iş makinalarımız 7/24 çalışıyor. Yıl başında da ekiplerimiz iş makinalarından inmediler. Tüm mahalle yolarını açtılar. Açılan mahallelerde vatandaşlar araçlarını park etmesi ve yayaların rahat yürümeleri içinde yolları genişletme çalışmaları yürütüyoruz. Gece gündüz demeden özel günlerinde bile çalışmalarını aksatmayan ekiplere teşekkür ediyorum.”