Bitlis Belediyesi, 12 yıllık camisiz mahalleye cami yaptırıyor.

Yayın Tarihi : 2018-05-22 09:21:31

Hüsrev Paşa Mahallesi ceza evi mevkisinde yaklaşık 12 yıl önce yapılan 400 hane ve 2 bin 500 nüfusu olan AFET konutları, 12 yıl sonra camiye kavuştu.

Caminin temel atma törenine katılan Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AFET konutlarının yaklaşık 12 yıl önce yapıldığını 400 civarında hanesi ve 2 bin 500 nüfusun ikamet ettiği bu mahallenin camisiz olduğunu söyledi.

Geldiği ilk günden itibaren mahallelinin burayla ilgili talepleri olduğunu aktaran Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"12 yıldır afet konutu olarak yapılmış. Caminin olmaması üzüntü verici. Yan tarafta ceza evi var. Buraya ziyarete gelen vatandaşlarında bu anlamda ihtiyaçlarını karşılayacağı bir cami yoktu. Bitlis Belediyesi olarak 380 metrekare civarında olan 400 üzerinde cemaatin içinde ibadet yapacağı caminin temelini atıyoruz. Yükleyici firmamız 60 gün içinde bunu bitireceklerini söyledi. İki ay içinde bitirilip faaliyette geçecek. Böylelikle belediye olarak vatandaşın en fazla ihtiyaç duyduğu ibadetini yapacağı camisi olmayan bir mahallede bu hizmeti yerine getirmiş olacağız. Alt katta bayan erkek lavabolar taziye evi ve Kur-an kursu olacak. Mahallemiz ilk defa camisine kavuşuyor. Hemen arka tarafta da yine çocukların gençlerin çok rahat kullanacağı güzel bir parkında ihalesini yaptık. Bu mahallemiz yıllardır mahrum kaldığı cami ve genç ve çocuklara hitap eden semt sahaları ve eğlence alanları yapacağız."

Ardından, beton mikserinin botunu basarak temelli attı.

Mahalle sakinleri de Başkan Vekili Ustaoğlu'na teşekkür etti.