Bitlis Belediyesi kar temizleme çalışmalarına devam ediyor

Yayın Tarihi : 2019-01-09 11:57:45

Bitlis’te üç gündür devam eden kar yağışı nedeniyle Bitlis Belediyesi'ne bağlı Fen İşleri ekipleri tarafından aralıksız kar temizliği çalışmaları yapılıyor.
Ekipler, kar temizleme çalışmaları kapsamında kent merkezindeki cadde ve sokakları iş makineleri yardımıyla temizlerken, tuzlama ve cüruf çalışmaları da yapıyor. Kent merkezinin dış mahallelerle olan bağlantı yollarının ulaşıma açık tutulması içinde seferber olan ekipler, bu yollarda da kar küreme çalışmaları yaparak, ihtiyaç duyulan yerlerde de tuzlama ve cüruflama çalışmaları gerçekleştiriyor. Ayrıca belediye ekiplerince yayaların kullandığı kaldırımlarda da kar küreklerle temizlik çalışmaları yapılıyor.
Bitlis Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki kar mücadele ekipleri ile ve belediyenin ihtiyaç duyduğu günlük kiralanan iş makineleri ile çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirten Bitlis Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Aras, “Şehrimize uzun süredir beklediğimiz kar yağışı ve bereket geldi. Tüm ekiplerimizle 6 bölgeye ayırarak,13 mahallemizdeki sokak ve caddeler de 24 saat boyunca kar temizliği çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.