Bitlis Belediyesi, kentte, daha önce hiç park ve spor alanları olmayan mahallelerde yaptığı modern parkları vatandaşların hizmetine sunuyor.

Yayın Tarihi : 2018-08-29 06:44:14

Bitlis Belediyesi, alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra ihmal edilen sosyal belediyecilik hizmetlerine ağırlık veriyor.

Belediye, "Vadideki güzel şehir" olarak bilinen ve 6 bin yıllık geçmişe sahip kadim kentin daha yaşanabilir hale gelmesi için imkanları seferber ediyor.

Bu kapsamda yapılan projelerle kentin tüm mahallelerinde içinde, basketbol, çocuk oyun alanı, fitnes aletleri ve oturma alanlarının bulunduğu modern parkları hizmete sunuyor

Hüsrevpaşa Mahallesinde bulunan parkın açılışını yaparak çocuklarla parkı gezen Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte belediye hizmetlerinin hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Burada açılışını yaptıkları park projesiyle toplamda bir yıl içerisinde 7 tane park projesini başlattıklarını belirten Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Parklarımızın yüzde 90'ı bitmiş durumda. 2 bin metre kare alan üzerine kurulan bu parkımızda basketbol sahası, çocuk oyun grupları, fitnes ile bu mahallenin en fazla ihtiyaç duyduğu bir hizmeti belediye olarak yerine getirdik. Geldiğimiz ilk günden bu yana sürekli vurguladığımız ve belediyecilik adına yapılması gereken hizmetler işte bunlardır. Devletimizin bu millette hizmet amaçlı gönderdiği kaynakları en iyi şekilde kullanarak vatandaşın hizmetine sunuyoruz. Bir yıl içinde 7 tane park projesini hayata geçirdik. Toplam maliyeti 2,5 milyonu bulan bu parklarımızla ilk defa Bitlis'in farklı mahalleleri bir yıl içinde bu kadar park hizmeti ile tanıştı. Sadece bununla kalmayıp çocuklar için 16 tane basketbol sahasını hizmete açtık. Her okulumuzun bahçesine ve her mahallemize bir basketbol sahası yapacağız dedik ve tamamladık."

Çocuk ve gençlerin aileleri ile vakit geçirebilecekleri bu nezih parkları belediye olarak halkın hizmetine sunduklarını anlatan Ustaoğlu, özellikle gençlerin vakit geçirecekleri sosyal ve kültürel donatılara ihtiyac olduğunu vurguladı.

Ustaoğlu, "Kadim tarihte çok derin yer tutmuş geriye dönük adeta açık hava müzesi şeklinde olan bu şehrin kimliği ve yönü belli. Önemli olan bu kimliğini ortaya çıkarmak. Geldiğimiz ilk günden bu güne başlattığımız Sokak Sağlıklaştırması projesi ile adeta şehrin kimliğine ve ruhuna dokunduk. Belediye hizmetleri adına yapılması gereken en önemli hizmetlerin başında şehrin tarihi kimliğine dokunmak gelir." diye konuştu.