Bitlis Belediyesi Kışa Hazır

Yayın Tarihi : 2018-11-21 11:33:24

Türkiye'de kışın en fazla kar yağışı alan illerinden Bitlis'te, vatandaşların mağdur olmaması için Bitlis Belediyesince hazırlıklar tamamlandı.

Bitlis Belediyesi, kışın kent merkezinde ve kenti ana güzergah olarak kullanan vatandaşların mağdur olmaması için karla mücadelede kullanılacak araçları bakım ve onarımdan geçirdi.

Belediye araç bakım merkezini ziyaret eden Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili Oktay Çağatay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bitlis'in Türkiye'de kar yağışının en fazla olduğu iller arasında olduğunu söyledi.

Özellikle Rahva Bölgesi'nin Türkiye'de en fazla kar alan yer olarak nam saldığını anımsatan Çağatay, şöyle konuştu:

"Bu gün belediyemizin hazırlık merkezini ziyaret ettim. 32 araç 70 personelimizle, Bitlis'te kar yağışının mağduriyetini vatandaşlara hissettirmeden atlatacağız. Geçen yıl kış fazla yaşanmamış ama bu yıl yaşanmayacak anlamına gelmiyor. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bu kapsamda 400 ton tuz aldık. Bitlis genelinde tüm ilçe ve köylerimizde sıkıntı yaşanmaması adına toplantılarımızı yaptık. Bu kışta kar ne kadar yağarsa yağsın, vatandaşlarımız affet seviyesinde hissettirmeden ve günlük hayatlarını sıkıntıya sokmadan işbirliği içinde eksiklik gördüğüm yerde birbirimizi takviye ederek inşallah beraber atlatacağız."dedi.