Bitlis Belediyesi'nin, Şehri Ramazan Etkinlikleri Sona Erdi

Yayın Tarihi : 2018-06-13 08:11:25

Belediyemiz tarafından organize edilen Ramazan etkinlikleri gecesi Grup Tillo’nun konseri ile kapanış programı sona erdi. Ramazan etkinliklerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bitlis Belediyesi, Vangölü Elektrik Perakende Satış AŞ (VEPSAŞ) organizasyonu ile Gökmeydan'da kurulan iftar çadırında yaklaşık 1 bin 500 vatandaşa yemek verdi.

Gökmeydanda Ramazan ayı boyunca gerçekleşen etkinlikler kapsamında Bitlisliler için Hacivat-Karagöz gösterisi, çocuklar için yarışmalar, semazen gösterisi, animasyon gösterileri, tasavvuf müziği, konserler ,ortaoyunu gösterileri ve daha bir çok etkinlik yer aldı.
26 Mayıs cumartesi günü Hasan Dursun’un ilahi konseriyle başlayan ramazan etkinlikleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının düzenlemiş olduğu programlar ve Hayırsever iş adamı Ahmet Eren tarafından verilen iftar yemekleri ile her gün 1500 kişi Gökmeydan da hep birlikte oruçlarını açtılar. Gökmeydan da Bitlisli esnaflar tarafından kurulan stantlarda ise vatandaşlar alışverişlerini yaptılar.

Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu yaptığı konuşmada; “Çok kıymetli hanımefendiler çok kıymetli arkadaşlarım bu mübarek ramazan ayını Bitlis Belediyesi olarak dolu dolu olarak geçirmeye çalıştık artık ramazan ayımız bitiyor rahmetiyle bereketiyle tün vatandaşlarımızı istifade etmeye çalıştık bu akşamda yine Bitlis Belediyemizin ramazan ayı boyunca yapmış olduğu organizasyonunun finalinin grup tilloyla tamamlamak istedik. Gerçekten duygularımıza tercüman oldular. Kuzeyiyle, güneyiyle, doğusuyla batısıyla bu anadolu da yüzyılardır birlikte kardeşçe yaşadığımız bu coğrafyada Türküleriyle destanlarıyla ve hikâyeleriyle adeta kucak kucağa omuz omuza mücadele verdiğimiz bu coğrafyada türküyle, kürdüyle, lazıyla ve çerkeziyle bu kardeşliğimizi allah’ın izniyle kimse bu kardeşliğimizin önüne geçemeyecek bunu bozamayacak bu akşam Grup Tillo çok güzel mesajlar verdiler. Ben ağızlarına sağlık diyorum. Bu mübarek ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tüm ailemizle, miletimizle, memleketimizle tüm vatandaşlarımızın ve tüm İslam aleminin ramazan bayramını kutluyor hepinizi saygıyla selamlıyorum .”Dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Ramazan etkinliklerinin kapanış programı için ilimize gelen Grup Tillo seslendirdiği birbirinden güzel ilahilerle ile Bitlisli vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. Programın ardından Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, Grup Tillo’ya teşekkür ederek günün anısına baston hediye etti.