Bitlis'te etkili olan sağanak nedeniyle bir çok iş yerinde su baskını yaşandı, yollar bozuldu ve içme su hatları hasar gördü.

Yayın Tarihi : 2018-12-14 14:19:51

Bitlis Belediyesi, yağışın ardından kentte hasar çalışmasına başlandı.

Kentin dört bir yanında çalışmaların sürdüren belediye ekipleri, hem hasar tespit çalışması yürütüyor hemde hasar gören yerlerin onarımını yapıyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Aras, gazetecilere yaptığı açıklamada, günlerdir kentte devam eden sağanağın büyük hasarlar oluşturduğunu söyledi.

Kentte yağışlar nedeniyle yaklaşık 38 evin bodrum katında ve bir çok iş yerinin su bastığını aktaran Aras, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 3 gündür oluşan su baskınlarını temizlemeye çalışıyoruz. Yollarda oluşan hasarı ekiplerimiz temizlemekle meşguldür. Önceki gece de aşırı yağışlardan dolayı oluşan sel Duap yaylasından gelen 500'lük ishale hattımızda hasar oluştu. Ana ishale hattımızın onarılması için dünden beri ekiplerimiz yoğun bir çaba sarf ediyor. Dörtağaç köyü üzerinde bulunan bu ishale hattımız köy yolumuzun 400-500 metrelik kısmında da hasara yol açtı. Kent merkezinde genel olarak işleri toparlama noktasındayız. Ekiplerimiz 24 saat esaslı çalışıyor. İzinler kaldırıldı. Beklediğimizden daha fazla bir yağış aldık. Bu olağanüstü bir durumdur. Önce kar yağışı ardından da yağmurun yağması sele neden oldu. İnşallah ekiplerimizle birlikte bütün işleri toparlayacağız."