BİTLİS’TE “TANITIM GÜNLERİ” TOPLANTISI

Yayın Tarihi : 2017-11-08 05:21:44

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında düzenlenen toplantıda, kentin tanıtımı için yapılması gereken ön hazırlıklar konuşuldu. Vali Ustaoğlu, burada yaptığı konuşmada, 30 Kasım-3 Aralık tarihlerinde İstanbul'da tanıtım günlerini yapacaklarını söyledi.
Bitlis'in tarihi ve geleneksel kültüründe yer tutmuş değerlerin tanıtımını yapacaklarını ifade eden Ustaoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: "Bu ilimiz açısından çok önemli. Bu kadar tarihi ve kültürel zenginliği köklü olan ilimizin ciddi anlamda tanıtıma ihtiyacı var. Bir dünya şehri olan İstanbul'da böyle bir etkinlikle ilimizin tanıtımına faydalı olacağına inanıyoruz. Bunun dışında ilimizin ekonomik ve tarımsal anlamda önemli bir değeri olan cevizin bundan sonraki süreçte neler yapacağımız üzerine çalışacağız. Bu kadar katma değeri kıymetli ve potansiyeli olan cevizin daha geniş çaplı alanda ilimiz ve ailelerin ekonomisini katkı sunmak amacıyla yapacağımız çalışmalarla daha da genişleteceğiz."
Toplantıya, Bitlis Vali Yardımcısı Murat Kütük, İlçe kaymakamları, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.