Bitlis Valisi Çağatay: Karla Mücadelede Harcamamız 7,5 Milyon Lirayı Geçti

Yayın Tarihi : 2019-02-01 15:31:58

Ağır kış şartlarının yaşandığı Bitlis'te karla mücadele ekipleri, 11 bin kilometre yol ağında karla mücadele çalışması yürüttü.

Kent merkezinde kar kalınlığının 1,5 metreyi bulduğu Bitlis'te, rakımı yüksek köylerde kar kalınlığı yaklaşık 4 metreyi buluyor. Karla kapanan yolları mesai gözetmeksizin açmak için çaba sarf eden İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kar ve çığ düşmesi nedeniyle kapalı olan yolları ulaşıma açıyor.
Bitlis Valisi Oktay Çağatay, beraberindeki Vali Yardımcısı Tekin Erdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Aras, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Halil Avkan, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan ile merkeze bağlı Yalnızçamlar köyünde 2 metre karda yol açma çalışmalarını sürdüren ekipleri ziyaret ederek onlarla sohbet etti.
Köydeki çocuklarla da sohbet eden Vali Çağatay, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Çağatay, yaptığı açıklamada, Bitlis'in karın başkenti olduğunu bu yılda ispat ettiğini belirtti. Bu yıl memleketin her köşesinde kışın kendini gösterdiğini bundan en çok Bitlis'in etkilendiğini ifade eden Vali Çağatay, konuşmasında şu sözlere yer verdi:
“İl Merkezinde yaklaşık 1 buçuk metreyi bulan kar kalınlığı, köylerimizde 4 metreyi geçti. Vatandaşların mağdur olmasına izin vermiyoruz. Bitlis Belediyesi, Özel İdare ve Karayolları ekiplerimiz gece gündüz demeden karla mücadele çalışmalarını yürütüyor. Belediye ve Özel İdarede 160 personel 102 araçla 24 saat esasına göre çalışıyorlar. En uzak mezrada yaşayan vatandaşımızı bile mağdur olmaması için olağan üstü çaba sarf ediyoruz. Bunun bize maddi bir külfeti de var. Bu güne kadar karla mücadeleye harcadığımız para 7,5 milyon lirayı geçti. Özel İdare bu güne kadar 11 bin kilometre yolda çalışma yaptı. Bu olağan üstü bir çaba."