Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan Selçuklu Mezarlığını ziyaret etti.

Yayın Tarihi : 2018-08-27 05:19:13

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 1071 Malazgirt Zaferi'nin 947'nci yıldönümü etkinlikleri öncesi, Bitlis'in Ahlat İlçesi'ne gelerek, Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı ziyaret etti. Ziyaret sonrası birlik beraberlik mesajları veren Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Bizi bölemeyecek, parçalamayacaklar ve bizler bir oldukça, iri ve diri oldukça, Allah'ın izini ile çok farklı şekilde 2023'e, 2053'e ve 2071'e yürüyeceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, beraberindeki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile birlikte uçakla Ankara'dan Muş'a geldi. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Muş Havaalanı'ndan helikopterle Bitlis'in Ahlat ilçesine geçti. Helikopteri şehir stadına inen Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, bölge milletvekilleri ve belediye başkanları karşıladı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, buradan 2 kilometre mesafede bulunan Selçuklu Meydan Mezarlığı'na geçti. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Selçuklu Meydan Mezarlığı'nda büyük bir coşku ile karşılandı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis Valimiz İsmail Ustaoğlu ile kadı mezarları önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Bitlis Valimiz İsmail Ustaoğlu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Selçuklu Meydan Mezarlığı hakkında bilgi verdi. Vali İsmail Ustaoğlu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile kadı mezarları önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Ustaoğlu, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a Emir Bayındır Kümbeti hediye etti.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Meydan Mezarlığı'nda, okunan Kuran'ı Kerim tilavetini dinledikten sonra, dua etti. Yaklaşık yarım saat burada kalan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara kısa bir konuşma yaptı.
Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Sultan Alparslan'ın Malazgirt'e Ahlat'tan yürüdüğünü, otağını da buraya kurduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bugün bizler için çok anlamlı bir gün. Bugün Malazgirt Zaferi'nin 947'nci yıldönümünü kutluyoruz. Bu zaferin anlamlı bir bölümü de Sultan Alparslan Malazgirt'e Ahlat'tan yürüdü. Burada otağını kurduktan sonra Malazgirt'e yürüdü. Burada kahramanları analım ve çalışmaları hızlandıralım istedik. Bakan arkadaşlarımızla birlikte buradan süratle Malazgirt'e geçeceğiz. Orada onbinler var. Benim sizden özellikle bir ricam var. Biliyorsunuz her şeyden önce biz bir olacağız. İri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. ve şunu da unutmayacağız. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bizi bölemeyecek, parçalamayacaklar ve bizler bir oldukça, iri ve diri oldukça Allah'ın izini ile çok farklı şekilde 2023'e, 2053'e ve 2071'e yürüyeceğiz. Buna hazır mısınız. Bu fetihleri biz göremeyeceğiz. Ancak sizler göreceksiniz. Onlara biz bir başka Türkiye'yi inşa edeceğiz. Onun için aman birbirimizi Allah için sevelim. Sakın ha, birbirinize karşı kin tutmayın. Biliyorsunuz hüküm çok açık ve net. O da şu; hepiniz toptan sımsıkı Allah’ın ipine sarılın. Ayrılığa düşmeyin. Ayrılığa düşmeyeceğiz. şu anda bakan arkadaşlarımız burada. Bakan arkadaşlarımızla birlikte inşallah Malazgirt'e yürüyelim.”
Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Selçuklu mezarlığı önünde yaptığı kısa konuşmadan sonra helikopterle Muş'un Malazgirt ilçesine hareket etti.