Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili Oktay Çağatay’ı makamında ziyaret etti.

Yayın Tarihi : 2018-11-22 09:48:27

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’ı makamında ağırladı. Ziyaret Şeref Defterinin imzalanmasının ardından makamda devam etti. Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’u Bitlis’te ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.
Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ise, Türkiye Kamu Denetçileri Kurumu’nun (TKD) idarenin işlem ve eylemleri, tutum ve davranışlarını İnsan Hakları açısından denetleyen bir kurum olduğunu ifade etti. TKD’nin Türkiye’nin yeni kurumlarından biri olduğunu anlatan Şeref Malkoç, “Çok önemli bir kurum. Devletimiz birçok hizmet alanında vatandaşımıza hizmet ediyor. Hastanesiyle, okullarıyla, belediyeleriyle. Şu işleyişle hizmetlerde eksik, noksan, kusur olunca veyahut da hizmet veren kamu görevlilerinde hatalar, tutum ve davranışlar, yanlışlıklar olunca bu kuruma müracaat edilsin diye TKD kuruldu. Yeni kurum olduğu için çok fazla bilinmiyor” dedi.
Şeref Malkoç, konuşmasında şu ifadelere ver verdi: “Bizim hedefimiz kanunumuzda da yazdığı gibi idarenin hizmet kalitesini daha ileri noktalara taşımak. Hizmet kalitesini arttırırken verdiğimiz kararlarla idareye yol göstermek, yardımcı olmak, vatandaşın da kendisine tercüman olmak ve bu halkın avukatlığını yapıyoruz. Türkiye’de hak arama kültürünü yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. İdareciler birçok hizmetleri verirken doğru bildikleri ama vatandaşın düzeltilmesini istediği hususlar oluyor. İşte bu hususların bizim aracılığımızla yapması için bu kurum anayasal bir kurum olarak kurulmuş.”