Köy Öğrencileri Tiyatro İle Buluştu

Yayın Tarihi : 2018-12-26 08:49:43

Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeki köy öğrencileri, “Gülümse Geleceğe” isimli proje sayesinde tiyatro ile buluştu.

Bitlis Valiliği, Bitlis Belediyesi, Adilcevaz Kaymakamlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla Vizyoner Kadınlar Derneğince hazırlanan “Gülümse Geleceğe” projesi kapsamında Adilcevaz ilçesindeki köylerde eğitim gören köy öğrencileri tiyatro ile tanıştı. Köy okullarında eğitim gören öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde servislerle Adilcevaz ilçe merkezine getirildi. Adilcevaz Sosyal Hizmet Merkezi konferans salonunda düzenlenen etkinlikte sahnelenen oyunları çocuklar ilgiyle izledi.

Vizyoner Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Mete ise, 2013 yılında kurdukları dernekle kadın ve çocuklar üzerine çalışmalar yaptıklarını belirterek, proje kapsamında köylerde yaşayan ve daha önce tiyatro izlememiş ilkokul çağındaki çocuklara eğitici oyunlar izlettirmeyi hedeflediklerini söyledi.