Ustaoğlu,çalışmaları yerinde inceledi

Yayın Tarihi : 2017-07-25 07:28:23

Bitlis Belediyesi Su İşletme Müdürlüğü tarafından Beşminare ve Hüsrevpaşa Mahallelerinde başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Özellikle Beşminare Mahallesi TOKİ bölgesinde yaşanan su sıkıntısını gidermek amacıyla bölgede sondaj çalışması başlatıldı.
Bitlis Belediye Başkan Vekili Vali İsmail Ustaoğlu, Başkan Vekil Yardımcısı Kamil Güzel ve Belediye Su işletme Müdürü Mehmet Çiçek ile birlikte bölgeye giderek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bölgedeki su sıkıntısının kalıcı olarak çözülmesi için yapılan çalışmalar sırasında vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini açıklayan ;Başkan Vekili Ustaoğlu, bölgede yapılan çalışmaların kısa sürede tamamlanarak su sorununun çözüleceğini söyledi.

Ustaoğlu çalışmalar hakkında Su işletme Müdürü Mehmet Çiçek’ten detaylı bilgi aldı. Ustaoğlu yaptığı açıklamada yaz aylarıyla birlikte su kaynaklarında azalma meydana geldiğini bu nedenle yeni kaynak arayışına girdiklerini belirtti.
Ustaoğlu açıklamasında şunları söyledi: “Karasal iklim kuşağında bulunan ilimizin yaz aylarında itibaren kış aylarına doğru yer altı su seviyesi düşmekte, ayrıca su seviyesinin düştüğü bu aylarda bağ ve bahçelerde bilinçsizce tüketilen suların içme suyu depolarımızda su seviyesinin düşürmeye neden olmaktadır. Bu nedenlerden dolayı Belediye Su İşleri Müdürlüğü, Duav yaylasına mevcut sisteme ek kaynak suyu aktarım çalışmalarına devam ediyor” dedi.

Ustaoğlu, Bitlis Tatvan çevre karayolunun yakınına kadar şebeke içme sularımızın deplasesinden dolayı bu hatların güzergahlarını değiştirme mecburiyetinde kaldığına değinerek, “Karayolları yüklenici firması menfez yapması dolayısıyla söz konusu hatların menfeze aldık. Aynı şekilde bu sene bulduğumuz sondajlardan birisini TOKİ 3. Etapta kullanacağız ve TOKİ 3 etabı 1’nci ve ikinci etabı bağımlı olmaktan kurtaracağız. Yapılacak bu çalışmalar sonucunda TOKİ bölgesinde su sıkıntısını da gidermiş olacağız” şeklinde konuştu.

“SOSYAL KONUTLARDAKİ SU SORUNU DA ÇÖZÜLECEK”

Ustaoğlu, “Bulmuş olduğumuz sondaj kuyularından dolayı sosyal konutlar, Hüsrevpaşa ve Beşminare Mahallerinde su sıkıntıları da gidermiş olacağız. Ayrıca kış aylarında bu içme suyu şebekesini şehir merkezine de aktarmış olacağız. Yapılan bu çalışmalar neticesinde yaklaşık 5 bin metre boru kullanacağız. Yapılacak bu çalışmalar sonucunda TOKİ, Beşminare Mahallesi, Hüsrevpaşa Mahallesi ve kış aylarında şehir merkezine su vermeyi hedefliyoruz. Yapılan 3 sondaj kuyusu çalışmalarında 600 metre yer derinliğine inilerek, yaklaşık saniyede 100 litre su çıkarmayı başardık” şeklinde konuştu.