YOL ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR

Yayın Tarihi : 2018-11-03 05:54:32

Bitlis Belediyesi, alt yapı çalışması biten yolları sıcak asfaltla kaplıyor. Atatürk Mahallesinde bulunan kamber yokuşunda sıcak asfalt çalışması tüm hızıyla devam ediyor.

Ana arterlerde hava şartları ve çeşitli kurumların alt yapı kazı çalışmaları sonucunda asfalt yollarda meydana gelen bozulmalar, Belediye tarafından kapsamlı bir çalışma ile yenileniyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tüm ekipmanları ile bu bölgelerde asfat çalışmasını sürdürüyor. Planlı bir şekilde yürütülen çalışmalar kapsamında, asfalt yollardaki bozulmalar tespit edilerek işaretleniyor ve kesme çalışması yapılarak alt zemin güçlendiriliyor. Ardından bu alanlar yol kotuna göre yeniden asfalt malzemesi dökülerek yenileniyor.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü bir yandan da mahalle aralarındaki parke taş kaplı yollarda bakım-onarım çalışmalarını ayrı bir ekiple sürdürüyor. Mahalle muhtarları ile koordineli çalışan ekipler, bozulma meydana gelen yolları tespit ediyor, parke taşları söküp alt zemini güçlendirdikten sonra bozuk parke taşları yenileri ile onarıyor.