Bitlis’te 15 Temmuz’u anma programı düzenlendi
17 Temmuz 2023
“BÜYÜK BİTLİS BULUŞMALARI” BAŞLIYOR!
25 Temmuz 2023
Bitlis’te 15 Temmuz’u anma programı düzenlendi
17 Temmuz 2023
“BÜYÜK BİTLİS BULUŞMALARI” BAŞLIYOR!
25 Temmuz 2023

Başkan Tanğlay’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, demokrasinin varlığı ve sürdürülebilirliği bakımından basının önemli bir görev ifa ettiğini belirterek, basının bu görevini ise kamu yararı gözeterek, doğru habercilik prensibi içerisinde ve etik ilkeler çerçevesinde yerine getirerek yapabileceğini bildirdi.

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Tanğlay mesajında farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesinde ve ortak yaşama kültürünün gelişmesinde basının önemli görevler üstlendiğini belirterek, basın kuruluşlarının demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olduğunu kaydetti.  Mesajında 115 yıl önce 24 Temmuz 1908 tarihinde gazetecilere yönelik uygulanan basın sansürünün kaldırıldığını anımsatan Tanğlay, geride kalan süre zarfında toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayan, halkın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşlarının demokrasinin güçlenmesinde önemli bir role sahip olduğunun anlaşıldığını ifade etti. Tanğlay mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, toplumun bilgilendirilmesi, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumlulukların yanı sıra, saydam ve katılımcı yönetimin temel aracıdır. Üstlendiği bu önemli görevler, basının sansür ve benzeri kısıtlamalara maruz kalmadan sorumluluklarını yerine getirebilmesini ve basın özgürlüğünün her şart altında gözetilmesini zorunlu kılmaktadır. Bu bağlamda özgür basın; doğru, eksiksiz ve tarafsız haber verme, özel hayatın gizliliği ve kişilik haklarına saygı ile toplumsal değerlerin korunması bakımından şüphesiz ki demokrasinin vazgeçilmezlerinden biridir. Türk basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümü vesilesiyle,  mesai kavramı gözetmeden, özverili şekilde görevlerini ifa etmeye çalışan başta Bitlis’in kıymetli medya çalışanları olmak üzere tüm basın mensuplarının ’24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlar çalışmalarında başarılar dilerim.”