Büyük Bitlis Buluşmaları Görkemli Bir Finalle Sona Erdi
Başkan Tanğlay, Esnafla Kahvaltıda Bir Araya Geldi
16 Ağustos 2024

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay’dan 8 Ağustos Kurtuluş Günü Mesajı

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, kentin düşman işgalinden kurtarılışının 108. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Tanğlay, mesajında Bitlis’in tarihi ve kültürel önemine vurgu yaparak, şehrin kurtuluşunun 108. yıldönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını belirtti.
Başkan Tanğlay, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Tarihi binlerce yıllık geçmişe dayanan, misafirperverliğin, mertliğin, yiğitliğin adresi olan Bitlis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 108. yıldönümünü gururla ve büyük bir coşku ile kutlamanın idraki içindeyiz. Bilinmelidir ki geçmişten aldığımız ilhamla, milletçe şehitlerimizin ve gazilerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğu içinde olarak her geçen gün aynı şuur ve inançla ülkemizi muasır medeniyet seviyesinden daha da yükseklere taşıma kararlılığı göstermeliyiz.”
Tanğlay, geçmişte vatanın müdafaası ve değerler için gösterilen birlik ve beraberliğin bugün de sürdüğüne dikkat çekerek, “Yaşadığımız afetler, tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de görülen salgın hastalıklar bizleri birbirine daha çok bağlayıp, kenetlenerek destek olan bir toplum haline getirmektedir. Geçmişimizden dersler alarak gençlerimizi eğitmeli ve onları yeni dünyaya hazırlamalıyız,” dedi.
Mesajının sonunda tüm Bitlisli hemşehrilerinin 8 Ağustos Kurtuluş Günü’nü tebrik eden Tanğlay, “Bizlere bu coğrafyada gururla yaşama imkanı veren şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum,” ifadelerini kullandı.