Başkan Nesrullah Tanğlay’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
29 Ağustos 2024
Başkan Tanğlay’dan Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı: “Başarılarla Dolu Bir Yıl Diliyorum”
2 Eylül 2024
Başkan Nesrullah Tanğlay’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
29 Ağustos 2024
2 Eylül 2024

Bitlis Belediyesi, Güneş Enerjisi Santraliyle Milyonlarca Liralık Tasarruf Sağlıyor

Bitlis Belediyesi, kendi enerjisini üretmek amacıyla hayata geçirdiği Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesiyle önemli tasarruflar elde ediyor. Bitlis-Baykan kara yolu üzerinde 35 bin metrekarelik bir alanda kurulan GES, belediyenin elektrik ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayarak enerji maliyetlerini ciddi oranda düşürdü.

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, yaptığı açıklamada, şu anda 2.1 megavat elektrik üreten santralin kapasitesini artırmayı planladıklarını söyledi. Santrale 1 megavatlık ekleme yaparak enerji üretimini daha da yükseltmeyi hedeflediklerini belirten Tanğlay, “GES, kış aylarında elektrik giderlerimizin yüzde 50’sini, yaz aylarında ise yüzde 80’ini karşılıyor. Yeni panellerle birlikte enerji ihtiyaçlarımızın tamamını karşılayarak belediyemize ek gelir sağlamayı amaçlıyoruz,” dedi.

Tanğlay, GES’in sadece tasarruf sağlamakla kalmayıp aynı zamanda çevre dostu bir enerji üretimi modeli sunduğunu da vurguladı. “Enerjinin bu kadar kıymetli olduğu bir dönemde Bitlis Belediyesi olarak böyle bir projeyi hayata geçirmek bizim için büyük önem taşıyor. Bu projeyi geliştirerek enerji maliyetlerimizi daha da azaltacağız,” ifadelerini kullandı.

Bitlis Belediyesi, GES projesiyle hem çevreye katkıda bulunuyor hem de bütçesine önemli bir kaynak yaratıyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, belediye kendi enerji ihtiyacını tamamen karşılayarak önemli bir başarıya imza atmayı planlıyor.