Bitlis’te Trafik Zabıta Ekiplerinden Özel Halk Otobüslerine Denetim
Başkan Nesrullah Tanğlay’dan Mevlid Kandili Mesajı
13 Eylül 2024

Bitlis Belediyesi’nden Okul Servis Araçlarına Sıkı Denetim

Bitlis Belediyesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla beraber, öğrenci servis araçlarına yönelik geniş çaplı denetimler gerçekleştirdi. Bu denetimlerin temel amacı, öğrencilerin güvenli bir şekilde okullarına ulaşmalarını sağlamak ve olası kazaların önüne geçmek olarak açıklandı.
Belediyenin Trafik Zabıta ekipleri, denetimler sırasında araçların teknik özelliklerinden sürücü belgelerine kadar birçok önemli detayı titizlikle kontrol etti. Emniyet kemeri, yangın söndürme tüpleri gibi zorunlu ekipmanların varlığı gözden geçirilirken, periyodik bakımların düzenli yapılıp yapılmadığı da denetlendi. Ayrıca, servis şoförlerinin sürücü belgeleri, psikoteknik raporlarının geçerliliği ve sürüş güvenliği açısından yeterlilikleri de titizlikle incelendi.
Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, yaptığı açıklamada, bu tür denetimlerin periyodik olarak sürdürüleceğini ve öğrenci güvenliğinin her zaman öncelikleri arasında olduğunu vurguladı.