Bitlis Belediyesi’nden Parklarda Bakım ve Onarım Seferberliği
İçmesuyu ve Kanalizasyon Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor
25 Temmuz 2024

Bitlis Belediyesi’nden Temizlikte Modern Adımlar

Bitlis Belediyesi, şehrin temizlik altyapısını güçlendirme ve vatandaşlara daha sağlıklı hizmet sunma amacıyla önemli bir adım attı. Belediye, hafif, modern ve estetik tasarımlarıyla dikkat çeken yeni çöp konteyner saklama depolarını şehrin çeşitli noktalarına yerleştirmeye başladı.

Çöpler Artık Daha Düzenli Toplanacak

Modern konteyner saklama depoları, çöplerin gelişi güzel bırakılmasını ve etrafa yayılmasını engelleyerek, şehirde daha düzenli bir çöp toplama sistemi oluşturuyor. Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, bu yeni konteyner saklama depolarının hem vatandaşlar hem de Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri için pratik olduğunu belirtti. Başkan Tanğlay, “Modern ve estetik tasarımlı bu yeni konteyner saklama depolarını özellikle kullanımının yoğun olduğu noktalara yerleştirmeye başladık. Umarım vatandaşlarımız memnun kalırlar,” dedi.

Temizlik Araç Filosunda Yenilikler

Göreve geldikleri günden bu yana temizlik araç filosunu gençleştirmeye ve sistemi modernleştirmeye özen gösterdiklerini vurgulayan Başkan Tanğlay, “Hedefimiz çağın gereklerine uygun şekilde, modern araçlarla hizmet üretmek. Bunu da bütçemizi yerinde, doğru kullanarak, aşama aşama yapıyoruz. Yeni çöp toplama, süpürme araçları alıyoruz. Mevcut personelimizin yanı sıra geçici işçi istihdamıyla, sahaya ağırlık veriyoruz. Daha temiz bir Bitlis için canla başla çalışmaya devam edeceğiz,” diye konuştu.

Bu yeni adımlarla birlikte, Bitlis’in daha temiz ve düzenli bir şehir olma yolunda önemli bir mesafe kat edeceği belirtiliyor. Belediye’nin temizlik çalışmalarına yaptığı bu yatırımlar, vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılanıyor.