Bitlis Belediyesi, sokak canlılarıyla ilgili hizmeti ve desteği artırarak sürdürüyor.
24 Mayıs 2024
Ekiplerimiz Mezarlıklarda Bakım ve Temizlik Çalışmalarına Başladı
29 Mayıs 2024
24 Mayıs 2024
Ekiplerimiz Mezarlıklarda Bakım ve Temizlik Çalışmalarına Başladı
29 Mayıs 2024

Bitlis Eren Üniversitesi’nde 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi Başladı

Bitlis Eren Üniversitesi, I. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi’ne ev sahipliği yaptı. Üniversitenin Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen etkinlik, yoğun bir katılım ve büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını Düzenleme Kurulu Başkanı ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Öntürk Akyüz yaptı. Akyüz, kongrede farklı üniversitelerden 10 davetli konuşmacının yanı sıra, 13 yurtdışı davetli misafir ve 7 yurtdışı konuşmacının yer alacağını belirtti. Toplamda 172 bildiri sunulacağını ve bu bildirilerin 17 ana başlık altında toplandığını ifade etti. Sunumların tıp, beslenme ve diyetetik, hemşirelik, ebelik, acil durum ve yönetimi, sosyal hizmet, fizyoterapi ve rehabilitasyon, çocuk gelişimi gibi çeşitli alanları kapsayacağını vurgulayan Akyüz, kongreye destek veren tüm paydaşlara ve Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’a teşekkür etti.

Kongre Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Koray Köksal, sağlık bilimlerinin insan yaşam kalitesini artırma, hastalıklarla mücadele ve toplum sağlığını korumadaki önemine dikkat çekti. Köksal, kongrenin bu alanda önemli bir platform olacağını ifade ederek emeği geçen tüm paydaşlara ve akademisyenlere teşekkürlerini sundu.

Bitlis İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Mustafa Ekici ise, son zamanlarda yaşanan felaketlere değinerek sağlık hizmetlerinin toplumun en temel ihtiyacı olduğunu vurguladı. Dr. Ekici, Bitlis’e yapılacak olan Tıp Fakültesi araştırma hastanesi standartlarında planan Eren Hastanesi projesinden bahsederek Eren ailesine teşekkür etti.

Bitlis Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Aslan, Bitlis Eren Üniversitesi’nin bölgenin önemli eğitim kurumlarından biri haline geldiğini belirtti. Aslan, yapılan bilimsel kongrelerin Bitlis ve öğrenciler için büyük önem taşıdığını vurguladı ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kongrenin onursal başkanı ve Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, sağlık bilimlerinin önemine dikkat çekerek, kongrenin bilgi ve deneyimlerin paylaşılacağı, sağlık alanında yenilikçi yaklaşımların tartışılacağı bir platform olacağını belirtti. Elmastaş, “Bitlis Eren Üniversitesi olarak, Turizm ve Sağlık başta olmak üzere eğitim ve araştırma faaliyetlerimizi en yüksek düzeyde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Sağlık Bilimleri alanında bu hedeflerimizi gerçekleştirmek adına önemli adımlar atıyoruz. Bu bağlamda, üniversitemiz bünyesinde bir Tıp Fakültesi ve Araştırma Hastanesinin açılması en önemli hedeflerimizden biridir. Tıp Fakültesi, sadece Bitlis Eren Üniversitesi’ne değil, aynı zamanda bölgedeki sağlık hizmetlerine de önemli katkılar sağlayacaktır. Bu hedefe ulaşmak için gerekli alt yapı çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, Prof. Dr. Ayşe Dilek Özşahin Kireççi’nin moderatörlüğünde ilk panel oturumu gerçekleşti. Panelde, Prof. Dr. Leman Şenturan, Prof. Dr. Nezih Müftügil ve Doç. Dr. Esra Demir Öztürk etkileyici sunumlar yaptılar.

Kongrenin ilk günü çeşitli sunumlarla devam etti. Katılımcılar, çeşitli alanlarda bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Kongre, sağlık bilimleri alanında yenilikçi yaklaşımların tartışıldığı, işbirliklerinin güçlendirildiği ve yeni projelerin ortaya çıktığı önemli bir platform oldu.