Bitlis’in Kurtuluşunun 108. Yıldönümünde Büyük Bitlis Buluşması ve Ödüllü Yemek Yarışması
26 Temmuz 2024
Bitlis Belediyesi Filistin yararına kermes düzenliyor
31 Temmuz 2024
26 Temmuz 2024
Bitlis Belediyesi Filistin yararına kermes düzenliyor
31 Temmuz 2024

Bitlis’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 108’inci Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlanacak

Bitlis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 108’inci yıl dönümü, Bitlis Belediyesi,BETAV ve Bitlis Valiliği öncülüğünde büyük bir coşkuyla kutlanacak. BETAV’ın sponsorluğuyla gerçekleştirilecek kutlamalar, Hüsrevpaşa Mahallesi’ndeki Mevlana Parkı’nda gerçekleşecek. Etkinlikler kapsamında birçok farklı aktivite ve gösteri düzenlenecek.

Etkinlik Programı

6 Ağustos 2024

12:00: Filistin’e Destek Kermesi ve Stand Açılışları
16:30: Kortej Yürüyüşü (Ziraat Bankasından Mevlana Parkı Etkinlik Alanı)
17:15: Program Açılışı
17:30: Halk Oyunları Gösterisi
17:45: Protokol Selamlaşma Konuşmaları
18:00: Sünnet Şöleni Etkinliği
18:30: Stand Ziyaretleri
20:00: Yerel Sanatçı (Mehmetcan Özügüzel)
21:15: Konser (Se Bıra – Barış Adal)

7 Ağustos 2024

15:00: Ödüllü Bitlis Yemek Yarışmaları
17:00: Çocuk Şenlikleri ve Şişme Oyun Grupları
20:00: Yerel Sanatçı (Grup Arafane)
21:15: Konser (Ender Balkır)

8 Ağustos 2024

10:00: Çelenk Töreni
11:00: Betav Spor Tesisleri Açılışı (Ahlat)
17:00: Çocuk Şenlikleri Etkinliği
20:00: Yerel Sanatçılar (Gurbet ve Dilan) – Heves Müzik Mini Konser
21:15: Konser (Öykü Gürman)

Başkan Tanğlay: “Haydi Bitlis, Kurtuluş Coşkusunu Hep Birlikte Yaşayalım”

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 108. yıldönümü etkinliğine tüm Bitlislilerin davetli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bilindiği üzere 8 Ağustos Bitlis’imizin düşman işgalinden kurtuluş günü. Bitlis’in düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla tüm şehitlerimizi ve bu kurtuluşta emeği geçen tüm büyüklerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyoruz. Her yıl geleneksel olarak belediyemiz tarafından Bitlis’in Kurtuluşu ile alakalı Büyük Bitlis Buluşmaları yapılıyor. Biz geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Bitlis’in Kurtuluş etkinliklerinin coşkulu ve dolu dolu geçmesini arzu ediyoruz. 108 yıl önce aziz atalarımızın kanları canları pahasına verdikleri kutsal kurtuluş mücadeleleri neticesinde düşman işgalinden kurtardıkları bu güzel ilimizin kurtuluş etkinliklerinde 6-7-8 Ağustos günleri tüm Bitlisli hemşehrilerimizle beraber olmak, mutluluğumuzu paylaşmak istiyoruz. Bitlis’imizin Kurtuluş Bayramına tüm halkımız davetlidir.”

Bitlis Belediyesi, ”BÜYÜK BİTLİS BULUŞMALARI kapsamında büyük bir coşkuyla kutlamak için geri sayıma geçti. Katılım sağlayan herkes için unutulmaz anlar yaşanacak.