İçmesuyu ve Kanalizasyon Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor
25 Temmuz 2024
Bitlis’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 108’inci Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlanacak
29 Temmuz 2024
İçmesuyu ve Kanalizasyon Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor
25 Temmuz 2024
29 Temmuz 2024

Bitlis’in Kurtuluşunun 108. Yıldönümünde Büyük Bitlis Buluşması ve Ödüllü Yemek Yarışması

Bitlis Belediyesi, Bitlis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 108’nci yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. 6-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Büyük Bitlis Buluşması etkinlikleri kapsamında, ödüllü mahalli yemek yarışması düzenlenecek.

Bitlis İhlasiye Medresesi’nin bahçesinde 7 Ağustos’ta gerçekleştirilecek olan yemek yarışması, iki kategoride yapılacak. Katılımcılar, 25 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında Bitlis Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne başvurularını yapabilecekler. Kayıtlar, 2 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecek.

Yarışmada, her yemek çeşidinden en fazla 3 yarışmacının başvurusu kabul edilecek ve her yarışmacı yalnızca bir çeşit yemekle yarışmaya katılabilecek. Yarışmaya katılacak yemekler en az 6 kişilik olacak şekilde hazırlanacak.

Kategoriler ve Yemek Çeşitleri

• Balıklı pilav
  • Umanç aşı
  • Ayran aşı
  • Gozbez helva (pekmez helvası)

Ödüller

Her iki kategoride de birinci olan yarışmacıya 10 bin TL, ikinciye 7 bin TL ve üçüncüye 5 bin TL ödül verilecek. Bitlis Belediye Başkanı, bu etkinliklerin hem kültürel mirası yaşatmak hem de yerel mutfak zenginliklerini tanıtmak açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Büyük Bitlis Buluşması’na katılarak hem bu coşkulu kutlamalara ortak olabilir hem de Bitlis’in eşsiz lezzetlerini tatma fırsatı bulabilirsiniz.