Başkan Tanğlay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
28 Ekim 2019
Bitlis Tanıtım Günleri başladı
31 Ekim 2019

Bitlis’li kadınlar ürettiklerini İzmir’de sergiledi

Bitlis Valiliği ve Bitlis Belediyesi öncülüğünde ‘Bitlis Çok Yakın’ sloganıyla bu yıl İzmir’de üçüncüsü düzenlenen ‘Bitlis Tanıtım Günleri’ne Bitlis’li kadınların ürettiği el yapımı ürünler damgasını vurdu.

Bitllis Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde, kadınlara dönük açılan Dikiş Nakış, Örgü, Ahşap ve Resim Kurslarında üretilen ürünler İzmir’de görücüye çıktı. Tanıtım günleri etkinliğinde Bostanlı Pazaryerinde açılan Bitlis Belediyesine ait stantta satışa sunuldu.

Ziyaretçiler tarafından büyük rağbet gören ürünlerden elde edilen gelirlerin tamamı üretimi yapan kursiyer kadınlara kalıyor.

Hedeflerinin ev hanımlarının ev ekonomisinin döngüsünde aktif bir özne olmasını sağlamak olduğunu söyleyen Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay “Kurslarımızda üretilen ürünler Bitlis’te satışa sunuluyordu. Tanıtım günleri gibi katılımın yüksek olduğu organizasyonlarda da teşhir ve satış standları açarak kursiyer hanımların ürettiği ürünleri daha çok kişiye ulaştırıp hem üretim sirkülasyonunu artırmayı hem de kurs ve kursiyer sayısını arttırmayı hedefliyoruz.” dedi.

25 Ekim’de İzmir’in Karşıyaka ilçesinde Bostanlı Mahallesinde

bulunan Bostanlı Pazar yerinde başlayan tanıtım günleri 28 Ekim Pazartesi gününe kadar devam edecek.

E-Belediye
× Size nasıl yardım edebilirim?