BİTLİS’TE YENİ İMAR YOLLARI AÇILIYOR
9 Ekim 2019
BİTLİS BELEDİYESİ KURSİYERLERİ RESİM SERGİSİ DÜZENLEDİ
14 Ekim 2019

Bitlisli kadınlara ücretsiz kanser taraması başladı!

Bitlis Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğünün koordinasyonunda kentte kadınlara yönelik kanser taraması yaptı.Her alanda büyük bir değişim göstererek çehresi değişen Bitlis’te insan sağlığı konusundaki yatırımlar da devam ediyor. Bu kapsamda Bitlisteki 40-69 yaş aralığındaki her kadın için meme kanseri taraması ve 30-60 yaş aralığındaki her kadın için rahim ağzı kanseri taraması (HPV) ücretsiz olarak Bitlis Belediyesi Beşminare mahallesinde bulunan Bitlis Belediyesi Kültür Merkezi binasının bahçesinde bulunan Mobil Tır’da yapılıyor.

01- 31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ayı çalışmaları kapsamında sağlık müdürlüğüne ait mobil araçlar mahalleler gezilerek meme kanseri taraması yapıldı.

“Meme Kanseri Farkındalık Ayı” olması nedeniyle, İl Sağlık Müdürlüğü ve Bitlis Belediyesi işbirliği içerisinde, meme kanseri farkındalığı ayında, meme kanserinin erken teşhisinin önemi ve meme kanseri farkındalığının artırılması hedefiyle kadınlara yönelik sağlık hizmeti vermeye başlanmıştır.

E-Belediye
× Size nasıl yardım edebilirim?