Bitlis Belediyesi ekipleri, mezarlıklarda oluşan yabani ot temizliği çalışmalarına başladı.
1 Haziran 2023
Bitlis’te sünnet kayıtları başladı
7 Haziran 2023
1 Haziran 2023
Bitlis’te sünnet kayıtları başladı
7 Haziran 2023

Bitlis’te bu yıl ikincisi düzenlenen kitap fuarı, düzenlenen törenle kapılarını kitapseverlere açtı.

Valilik, Belediye, BETAV ve Bitlis Eren Üniversitesinin (BEÜ) katkılarıyla Cumhuriyet Meydanı’ndaki alanda fuarda, çok sayıda yazar, şair, düşünür ve gazeteci vatandaşlarla bir araya gelecek.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki fuarın açılışında konuşan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ise geçen yıl birincisini, bu yıl da ikincisini düzenledikleri fuarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Kadim kent Bitlis’in son yıllarda kabuğunu kırdığını belirten Tanğlay, “Allah’ın izniyle bundan sonra Bitlis’in önünü kimse alamaz. Bitlis’in çok tarihi ve kadim bir şehir olduğunu hepimiz biliyoruz. Allah’a hamdolsun Dereüstü Islah Projesi ile binaların yıkılması, Paşa Hamamı, Hazo Hanı, köprülerimiz ile Alemdar Sokak’taki restorasyonlarımızla Bitlis’i hak ettiği yere getireceğiz.Kentimizin çehresini değiştirecek projeleri tek tek hayata geçiriyoruz. Otogar, millet bahçesi, gençlik merkezi, kapalı spor salonu ve kadın yaşam merkezi ve bir çok projemizle Bitlis’imizi yaşanılabilir bir kentte dönüştürmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Vali Yardımcısı İzzet Cem Eser, Bitlis’in kadim kent olduğunu söyledi. Bitlis’in kültürel zenginliklerinin çok derinlere gittiğini anlatan Eser, “Bu kültürel zenginlikleri sanat ve edebiyatla dışarı çıkaracağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş gibidir’. Hayatta sımsıkı sarılmak adına sanata ve edebiyata sahip çıkmak zorundayız. Ona binaen bugün açılışını yaptığımız kitap fuarının hayırlara vesile, toplumumuza faydalı olmasını diliyorum. Fuara katılan yazarlarımıza ve şairlerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

BEÜ Rektör Yardımcısı Ferit İzci de fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, söz konusu Bitlis olduğunda Bitlislilerin aralarındaki farklılıkları bir kenara bırakarak kentin menfaati ve yararı için emek, fikir ve fedakarlık birliği yaptığını kaydetti.

Fuarda söyleşilerin, imza günlerinin yanı sıra filmlere de yer verdiklerini vurgulayan Dalkıran, “Fuarda çocuklarımızın Bitlis ile bilgilerini artırmak amacıyla ilk, orta ve üniversite öğrencilerine ‘Nasıl Bir Bitlis ve Nasıl Bir Gelecek Hayal Ediyorsunuz’ başlıklı kompozisyon yarışması da planladık.” ifadelerini kullandı.

Şair Ahmet Selçuk ilkan da fuarda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Kitap deyip geçmeyin. Kitap yalnız insanın tarihsel tarihini ve tarifini değil, bazen de talihini bile çok güzel değiştiren hayatımıza armağan edilmiş bir sanat dalının belki de tarihsel bir mucizesidir. Tarihsel zenginliğimiz kadarda bizi var eden, bize bu ülkenin her tarafını cennet kılan, kahramanlıklarıyla, yazdıklarıyla ve yazarlıklarıyla aynı zamanda bizim bilim insanlarıyla tanışmamızı sağlayan en güzel unsur kitaptır.” diye konuştu.

Fuarın açılış kurdelesinin kesilmesi ve halk oyunları ekibinin gösteri sunmasının ardından davetliler ve vatandaşlar fuarı gezdi.

Bir hafta sürecek fuarın açılışına, belediye başkanları, kurum amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.