Zabıta Halk Otobüslerini Denetledi
BAŞKAN TANĞLAY’DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
28 Ekim 2021

BİTLİS’TE ‘ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN’ ÇİZGİ ÇALIŞMASI

Bitlis  Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul önleri ile yaya geçitlerinde yaya ve araç güvenliğinin sağlanması amacıyla yol çizgi çalışması başlattı.

İçişleri Bakanlığı’nın, ‘2019 yılı Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ ilan edilişi ve trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması, yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla, ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla 81 ilde başlattığı kampanya Bitlis Belediyesi ekiplerince devam ediyor.. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, il merkezindeki okul önleri ile tüm yaya geçitlerinde, yol ve yaya geçidi çizgi çalışmaları başlattı. Okulların önlerine öğrencilerin daha güvenli geçmesini sağlamak amacıyla yay geçidi yapan Bitlis Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, uygulamayı tüm merkezdeki okulların önünde gerçekleştirileceklerini kaydettiler. ‘Önce Yaya’ ikonlarını da güzergâha yerleştiren ekipler, trafikte hayatın önemine dikkat çekiyor.