“BÜYÜK BİTLİS BULUŞMALARI” BAŞLIYOR!
25 Temmuz 2023
BAŞKAN TANĞLAY’DAN 8 AĞUSTOS KURTULUŞ MESAJI
7 Ağustos 2023
“BÜYÜK BİTLİS BULUŞMALARI” BAŞLIYOR!
25 Temmuz 2023
BAŞKAN TANĞLAY’DAN 8 AĞUSTOS KURTULUŞ MESAJI
7 Ağustos 2023

Büyük Bitlis Buluşması’nda yöresel yemek yarışması

Bitlis Belediyesi öncülüğünde, Bitlis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 107’nci yıldönümü münasebetiyle 5-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Büyük Bitlis Buluşması’nda, ödüllü mahalli yemek yarışması düzenlenecek.

Bitlis İhlasiye Medresesi’nin bahçesinde 7 Ağustosta düzenlenecek yarışma iki kategoride gerçekleştirilecek.

Yarışmaya katılmak isteyenler, 1 ile 4 Ağustos tarihleri arasında Bitlis Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne kayıtlarını yaptırabileceklerdir. 4 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar kayıtlar devam edecek.

Bir yemek çeşidinden en fazla 3 yarışmacının başvurusu kabul edilecek. Her yarışmacı bir çeşit yemekle yarışmaya katılım sağlayabilecek. Yarışmaya katılacak yemekler en az 6 kişilik olacak.

Birinci kategoride; Garili köfte, İçli köfte, Ciğer tablemesi, Katıklı dolma, Hes dolması, Soğanlı köfte, şekalok, Turşu dolma, hıyar dolması, analı kızlı, glorik yemek çeşitleri yer alırken; ikinci kategoride ise jağlı yumurta, çorti aşi, çorti taplemesi, turşu aşi, helise, etli keşkek, gebol, balıklı pilav, umanç aşı, ayran aşı, gozbez helva (pekmez helvası) yer alacak.

Her iki kategoride birinci olana 5 bin, ikinciye 3 bin ve üçüncü olana da 2 bin TL ödül verilecek. Üç adet mansiyon seçilenlere ise 500 TL ödül verileceği duyuruldu.

KATILIM KOŞULLAR:

*Bir yemek çeşidinden en fazla 3 yarışmacı başvurusu kabul edilecektir.

* Her yarışmacı bir çeşit yemekle yarışmaya iştirak edebilir(Yemekler en az 6 kişilik olacak)

*katılımcılar yarışma 01Ağustos – 4 Ağustos 2023 tarihleri arası Bitlis Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne kayıtlarını yaptırabilecekler.4 Ağustos Cuma günü mesai bitimi kayıtlar kapanacaktır.