BAŞKAN TANĞLAY’DAN 19 MAYIS MESAJI
19 Mayıs 2024
Bitlis Belediyesi, sokak canlılarıyla ilgili hizmeti ve desteği artırarak sürdürüyor.
24 Mayıs 2024
BAŞKAN TANĞLAY’DAN 19 MAYIS MESAJI
19 Mayıs 2024
24 Mayıs 2024

TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ’NE MECLİS ÜYESİ SEÇİMİ YAPILDI.

Belediye Başkanımız Sn. Nesrullah Tanğlay’ın doğal üyesi olduğu Türkiye Belediyeler Birliği’nin Meclis Üyesi seçimi, İl Kültür Müdürlüğü çok amaçlı toplantı salonunda, ilimizde görev yapan İlçe ve Belde Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyelerinin katılımları ile yapıldı.

Seçim saygı duruşunda bulunulması ile başladı. Belediye Başkanımız Sn. Nesrullah Tanğlay Başkanlığında, divan teşekkülünün oluşturulmasının ardından, TBB Meclis Üyeliğine 2 asil ve 1 yedek üyenin seçilmesi için seçim yapıldı.

178 katılımcının oy kullandığı seçimde, 3 Belediye Başkanı adaylığını açıkladı. Yapılan seçim sonucunda en çok oyu alan Mutki Belediye Başkanı Sn. Vahdettin Barlak, Hizan Belediye Başkanı Sn. Yahya Şam ve Bitlis Belediyesi Ak Parti meclis Üyesi Hasan Oruk TBB Meclis Üyeliğine seçildi.

Yapılan seçimlerin sonunda konuşma yapan Belediye Başkanımız Sn. Nesrullah Tanğlay bütün haziruna teşekkür ederek, Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyeliğine seçilen Belediye Başkanlarını tebrik edip yapacakları çalışmalarda başarılar diledi.