Belediye Başkanımız Nesrullah Tanğlay, Bitlis Ahmet Eren Bilim ve Sanat Merkezi Yıl Sonu Etkinliklerine Katıldı
11 Haziran 2024
Başkan Tanğlay, Muhtarlarla Buluştu
14 Haziran 2024
11 Haziran 2024
Başkan Tanğlay, Muhtarlarla Buluştu
14 Haziran 2024

Zabıta Müdürlüğümüz Ekipleri Unlu Mamuller ve Ekmek Fırınlarında Denetimlerine Devam Ediyor

Bitlis Belediyesi Zabıta Müdürlüğümüz ekipleri, ilimizdeki unlu mamuller ve ekmek fırınlarında düzenli denetimlerine aralıksız devam ediyor. Hijyen kurallarına uyum, gramaj kontrolü ve ürün kalitesi gibi konularda titizlikle gerçekleştirilen bu denetimlerle, halkımızın sağlıklı ve güvenli gıda tüketimini sağlamayı hedefliyoruz.
Denetimler sırasında ekiplerimiz, işletmelerin hijyen standartlarına uygun çalışıp çalışmadığını, üretilen ekmek ve unlu mamullerin gramajının doğru olup olmadığını ve ürün kalitesinin yeterli seviyede olup olmadığını kontrol etmektedir. Eksiklik tespit edilen işletmelere gerekli uyarılar yapılarak, kurallara uyulması konusunda bilgilendirme yapılmaktadır.
Belediye Başkanımız Nesrullah Tanğlay, bu denetimlerin halk sağlığı açısından önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli gıda tüketmesi önceliğimizdir. Zabıta ekiplerimiz, bu amaç doğrultusunda düzenli ve titiz denetimlerine devam ediyor. Halkımızın içi rahat olsun, sağlıklı gıda tüketimini sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz.”
Denetimlerin, hem işletmelerin hijyen standartlarını yükseltmesi hem de halkın güvenli gıdaya ulaşması açısından büyük önem taşıdığını belirten Başkan Tanğlay, denetimlerin aralıksız devam edeceğini ve kurallara uymayan işletmelere gerekli yaptırımların uygulanacağını ifade etti.